Razstava Body Worlds Vital


Od 20.oktobra 2018 pa do 20. januarja 2019 si bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani mogoče ogledati razstavo človeških teles Body Worlds Vital. Razstava Body Worlds Vital je novo poglavje v znameniti seriji razstav Body Worlds, ki jo je doživelo prek 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih, kot so Tokio, New York, Mexico City, Bruselj in Rim. Po treh letih gostovanja v Evropi prihajajo Body Worlds Vital tudi v Ljubljano.
Kaj vemo o samih sebi? Kako delujejo naši organi, žilni sistem, okostje, mišičevje? Kako se naše telo spreminja skozi čas, kako nanj vpliva zdrav ali manj zdrav življenjski slog in celo bolezen? Tako kot vse razstave Body Worlds prikazuje tudi Body Worlds Vital človeško telo prek plastinantov oziroma ohranjenih pravih teles od njegove zgradbe do celičnega sistema. To, kar je bilo doslej nemogoče, prikazuje razstava na podlagi detajlnih anatomskih študij, organskih sistemov in estetskih kompozicij. Z razstavljenimi avtentičnimi človeškimi telesi in prepričljivimi multimedijskimi prikazi razstava prikazuje, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Zdrava telesa primerja z obolelimi oziroma s telesi v različnih zdravstvenih stanjih. Telesa na tej razstavi niso toga, ampak razstavljena v gibanju, npr. gasilec, nogometaš ali drsalca, kar daje razstavi posebne vizualne učinke.
Na razstavi bomo sodelovali tudi v SZOTK s spremljevalnim programom za šolske skupine – s predstavitvijo katranskih in zdravih pljuč in predavanjem Proste roke, čista pljuča za srednje šole ter predavanjem Moja nekadilska zaobljuba za osnovne šole. Prav tako pa bomo obiskovalce informirali o nevarnostih kajenja tobačnih in povezanih izdelkov ter posledicah, ki jih kajenje pušča na telesu..

Več informacij si lahko pridobite na spletni strani razstave oziroma tukaj.

Vabljeni!