DRAVA FESTIVAL 2016 – ŽIVI zDRAVO!


Med 10. in 19. junijem 2016 je na celotnem območju Drave v Sloveniji potekal prvi Drava Festival, skupek enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki so jih uspešno organizirala raznovrstna društva in druge organizacije.

Namen Drava Festivala je bil Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem ter kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča ter o pomenu njegovega ohranjanja. Drava festival je povezal tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbudil sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

Festivalu se je priključilo preko 30 organizaciji prirediteljev z več kot 65 dogodki na celotnem območju Drave.

SZOTK smo v okviru Festivala Drava izvedli:

  • prireditev LENT LJUDEM na lokaciji na Lentu v Mariboru, v okviru katere smo uredili začasno eko cono na Lentu. Sodelujoči smo postavili stojnice in organizirali kulturni program za vse generacije. Tako smo predstavili program nevladnih organizacij na tem prostoru, hkrati pa smo vključili gostinsko ponudbo obstoječih ponudnikov na Lentu.
  • prireditev IZOBRAŽEVANJE IN NARAVA NA DRAVA CENTRU na lokaciji Drava center na Limbuškem nabrežju. Izvedli smo Jogo pod bori ter opravljali meritve sladkorja v krvi, CO v izdihanem zraku, meritve holesterola in krvnega pritiska. Obiskovalci so se lahko preizkusili na “Smoothie bike-u”. Zvečer pa se odvijal Koncert ob Dravi v izvedbi skupine BARBARI. Aktivnosti so trajale ves dan.

Več o Festivalu Drava najdete na tej povezavi.

drava-festival
« 1 of 10 »