Svetovni dan boja proti raku 2017 – leto začetkov


4. februarja 2017 so se ljudje po svetu zbrali in obeležili dan boja proti raku z več kot 900 različnimi aktivnostmi v več kot 100 različnih državah.

Čudovito je bilo videti toliko ljudi, ki se tega lotevajo na toliko različnih načinov. V Južni Afriki so se posvečali wellnessu, v Gani so potekale kampanje za vzpodbujanje zavesti o raku med mladimi, v Indiji so potekala brezplačna testiranja za rakava obolenja, k sodelovanju in boljšemu razumevanju bolezni pa so ljudi vabili v Franciji.

Za dan boja proti raku, je bilo leto 2017 zagotovo leto novih začetkov. Letos se je pričela iniciativa Support through Sport (Podpora skozi šport), ki namerava posvetiti pozornost pomembnosti fizične aktivnosti pri boju proti raku pa tudi uvedbi orodja za posterje, ki je pripomoglo k več kot 1600 novim posterjem. Letos so lahko obiskovalci spletne strani tudi prvič preko spleta v živo klepetali z ekipo, ki skrbi za dan boja proti raku.

Zanimivosti:

  • UICC je pričel s prvim regionalnim programom za ljudi, ki se profesionalno ukvarjajo z rakom v francosko govorečih delih Afrike,
  • izšel je vodič za sodelovanje med neprofitnimi organizacijami in podjetji, ki se želijo spoprijeti z nenalezljivimi boleznimi,
  • možen je ogled ambiciozne multisektorske iniciative na vsakoletnem World Economic Forum-u, ki je januarja letos potekal v Davosu. C/Can 2025 predstavlja odziv na trajnostni razvoj ciljev s pomočjo spreminjanja prihodnosti rakavih obolenj v urbanih območjih.

Vir: http://us1.campaign-archive2.com/?u=b98a51d937c3cf79cb3a37ed8&id=75904c3273&e=9d27104f12